Hutan Lipur Lentang @ Karak Hiway

Wednesday, January 28, 2009



on d way back dari kampung, singgah jap kat hutan lipur lentang. cuaca pun sangat menyenangkan, tak panas, tak sejuk... tapi ramainya orang kat sini... mula² tu tgk sarah ngan papa mandi macam syok je..mama pun join la sekaki..
mak aih..sejuknya air..tahan pulak si sarah ni ngan air sesejuk ni..siap tepuk² lagi
balik tu, sarah selsema. kesian....

video video

Sarah Balik Kampung @ New Zealand

bukan balik New Zealand oversea tu tapi felda new zealand kat marah, pahang tu je. silap kitorang bertolak lewat dari rumah (11.30am), menyebabkan kitorang tersangkut dalam jem. dah la panas. sarah pun dah penat duk dalam car seat dia. sampai disuruhnya bebear dia je duk dalam car seat tu.


sepanjang keluar dari KL nasib la sarah tido, sampai Petronas terus tukar pampers and lap sarah sebab cuaca terik sangat. papa dah penat, terus time-out kejap. nampak tak kereta bersusun kat tepi sana? itu pun gerak ala² siput je...bayangkan la nak naik bukit pulak tu...

muka budak penat



masa nak balik, mama sibuk kemas beg. dia sibuk nak masuk dalam bakul. mama berdiri je ia nangis takut kena tinggal..hehehe
nyang punya la seronok jumpa sarah makan nasi pun menambah

Saje-saje : Entry untuk TokWan & TokMa

Tuesday, January 20, 2009


ni cucu tokma & tokwan sorang ni skang dah pandai.

Sarah dah pandai :
[1] kalau kita sebut kipas dan lampu, dia tau nak tunjuk/tengok apa..betul pulak tu...
[2] sayang sangat kat teddy bear ngan moo dia...masuk bilik je mesti cari itu dulu..
[3] terer sangat turun dari katil..sangat laju...
[4] suka naik tangga tapi takut bila gelap (tak on lampu la tu)
[5] marah kalau papa ngan mama block laluan ke tangga dan dapur
[6] gigi dah tumbuh 8 batang (4 atas, 4 bawah)
[7] suka bercerita..tak kira kat rumah ke dalam kereta ke kat tesco ke
[8] kalau pegi tesco dia tanak duk kat seat dlm troli tu, dia nak duk kat bahagian tengah2, boleh berdiri sambil kacau anak orang lain
[9] tahu puting dia, kalau mama ngan papa tanya mana puting, dia akan cari dekat teddy bear ngan moo dia (sebab mama selalu sorok dekat situ)
[10] marah bila tak dapat panjat katil (kaki pendek lagi laa...)
[11] rambut dah pendek, kena potong ngan opah atas permintaan mama (macam abu bakar yellah hehehe)
[12] paling suka tido menonggeng tak kira tempat
[13] dah boleh balance badan tanpa pegang apa2, langkah pun boleh selangkah je pastu jatuh
[14] still tak reti guna sippy cup dia / sedut guna straw (last2 mama yang guna hehehe)
[15] kalau minum air dlm botol, mesti tonggeng botol sampai terlentang ke belakang
[16] suka sangat tolong mama 'lipat' baju
[17] paling tak suka tinggal sorang2 (skali mcm mama dia daaa...)

Taman Rama - Rama

Friday, January 16, 2009


on the way ke taman rama - rama, mama bagi sarah minum susu dulu. sarah ngantuk. duduk dalam car seat, sarah terus tido...zzzzz


Sarah : abang, tepi la. sarah pun nak tengok tortoise jugakkk~~~


Sarah : eee...ape tu mama? oohhh~~~


Sarah : mama, sarah mamai lagi ni....


Sarah : oohh~~~!





Sarah : [fascinated by koi's]



one of the king's

Sarah finally 'waken up' from her mamai-ness



Blog Widget by LinkWithin